Пластината струва 9 лева на месец Притежателите ползват отстъпки от цената

...
Пластината струва 9 лева на месец Притежателите ползват отстъпки от цената
Коментари Харесай

Карта за култура -  бонус към заплатата

Пластината коства 9 лв. на месец  Притежателите употребяват отстъпки от цената на билета за спектакъл, опера или музей
 

Приключили сте тежък работен ден и този път, вместо да се запътите непосредствено към у дома, решавате да отидете на спектакъл, опера или да посетите музей. На входа на културната институция показвате карта, която ви носи отстъпка, подарена ви от работодателя. Такава концепция неотдавна се появи и предизвика вниманието както на работодатели, по този начин и на чиновници.
-->
ЗНАНИЕ+ е първата обществена облага в България, която дава опция на работодателя да подкрепи културното обогатяване на своите чиновници посредством закрепен абонамент на рационална цена. Всеки собственик на тази карта получава отстъпки при визити на определени партньорски обекти, разрастващи активност в региона на образованието, културата и изкуствата. Сред тях са някои от най-популярните театри, музеи, кина, книжарници, центрове за образования и креативен занимания. Абонаментите се оферират извънредно на българските работодатели. Те са опция за всеки искащ да надгради своите " меки умения ", да развие гениите си и да обогати своя персонален и професионален живот посредством взаимоотношение с културната и просветителна среда. Притежателите на картата получават отстъпки и при извършване на покупки в партньорски онлайн магазини.

Пред " Стандарт " Иван Кънчев от Сдружение " Българска история " показа, че екипът му работи по тази концепция повече от година. " Покрай активността ни в " Българска история " и изобщо цялостната активност на сдружението през миналите 10 години, успяхме да установим контакт с разнообразни културни институции - музеи, читалища, театри. От друга страна имахме връзка с българския бизнес, защото сме работили с редица компании през годините и те са подкрепяли наши начинания ", споделя Кънчев.

Пандемията изиграва съществена роля в дооформянето на концепцията за основаването на картата за просвета. " Идеята на тази карта е да е от изгода както за работодателите, по този начин и за всички обекти и институции, с които работим, тъй като това за тях е един късмет да привлекат гости, до които мъчно биха достигнали. И това е на процедура изцяло гратис за тях, тъй като нашите връзки се партньорски ", добавя още Иван Кънчев.

От сдружението се надяват работодалите, а и чиновниците, да проявят интерес към тази опция, която предизвиква и увеличението на културните мероприятия в страната. Младите хора от съдружие " Българска история " към този момент са провели редица срещи с институции и работодатели, които са подготвени да одобряват концепцията.

" За две седмици имаме над 70 запитвания за картата ", споделя Иван Кънчев. " Цената й няма база за съпоставяне с други карти, като да вземем за пример такива за спорт ", добавя той.

Цената на картата е 9 лева на месец.

" Голямото предизвикателство бе, че тя събира в едно разнообразни институции - държавни, общински. С наслада мога да кажа, че съвсем няма институция, която да не е откликнала на предлагането за партньорство. Естествено, при някои лишава повече време и към момента сме в развой на договаряния, само че значимото е, че нещата се случват. Имаме над 60 обекта в границите на тези два месеца. Очаквам до един месец съвсем всички софийски театри и музеи да бъдат включени ", акцентира Иван Кънчев.

От сдружението плануват още и разгръщане на концепцията и картата да обхване културни институции и в други градове на страната. Предстои и основаване на особено приложение, което да подсказва на потребителите, че разхождайки се по някоя от столичните улици, наоколо има музей или културна институция, която да посетят. " Искаме да създадем по този начин, че хора, които от дълго време не са посещавали сходна институция, с помощта на обстоятелството, че имат тази карта, да посетят въпросния обект, тъй като всички тези институции развиват активност, която е извънредно значима за едно общество. Стъпка по стъпка би трябвало да се предизвиква инициативността ", споделя още Иван Кънчев.

И до момента в който си приказваме, се сещам за думите на френския мъдрец Еманюел Муние, който споделя, че " културата е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили ". Именно поради това начинания като тази би трябвало да се предизвикват, с цел да не остават културните ни иституции забравени и прашасали в съсипия.

Само посредством тласкане към културен живот бихме могли да надградим себе си, а и обществото, с цел да не се случват всичките тези позорни събития, на които сме очевидци през последните години. А те са плод и на безкултурността, на лишението от духовно въздигане и ентусиазъм.

На линка може да видите към кои културни институции картата предлага отспъпка - https://znanieplus.bg/partners
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР